Rezūm

Η ομάδα του feMALE med, σε αποκλειστικότητα, παρουσιάζει στην Αθήνα και τη Ρόδο το Rezūm (ρεζούμ). Πρόκειται για μία νέα, πρωτοποριακή και αποτελεσματική μέθοδο για την αντιμετώπιση της καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη, ελάχιστα επεμβατική και ιδανική για τη διατήρηση της σεξουαλικής λειτουργίας.

  • Καινοτομία
  • Ασφάλεια
  • Αποτελεσματικότητα
Ενδείξεις

Το Rezūm ενδείκνυται για κάθε άντρα με συμπτώματα καλοήθους υπερτροφίας προστάτη, αντί για τη φαρμακευτική αγωγή ή μια χειρουργική παρέμβαση. Το Rezūm δεν εμφανίζει τις ανεπιθύμητες ενέργειες της φαρμακευτικής αγωγής (υπόταση, ελάττωση ερωτικής επιθυμίας, απουσία εκσπερμάτισης) και εκμηδενίζει τις επιπλοκές των χειρουργικών επεμβάσεων (στενώματα ουρήθρας, στυτική δυσλειτουργία, απώλεια εκσπερμάτισης, αιμορραγία, ακράτεια ούρων) και μπορεί να εφαρμοστεί σε κάθε ηλικία. To Rezūm είναι αποτελεσματικό ακόμη και σε περιπτώσεις μέσου λοβού, όπου η φαρμακευτική αγωγή είναι αναποτελεσματική.

Μέθοδος

Το Rezūm δεν καίει, κόβει ή καταστρέφει τον προστατικό ιστό. Η μέθοδος πραγματοποιείται με την έγχυση ατμού μέσα στον προστάτη. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το μέγεθος του προστάτη να μειωθεί προοδευτικά, μέσα σε διάστημα 4-12 εβδομάδων, έως και 40%. Η χρήση του ατμού και όχι ηλεκτρικής ή θέρμικής ενέργειας και laser, εκμηδενίζει τις επιπλοκές και καθιστά το Rezūm τη λειγότερο επεμβατική μέθοδο για την αντιμετώπιση της υπερτροφίας του προστάτη.

Αποτελέσματα

Η αποτελεσματικότητα του Rezūm είναι αποδεδειγμένη, τόσο στην αντικειμενική ελάττωση των συμπτωμάτων από την καλοήθη υπερτροφία του προστάτη, όσο και στην υποκειμενική ικανοποίηση των ασθενών που το επιλέγουν. Ακόμη περισσότερο, τα αποτελέσματα του Rezūm διατηρούνται στο χρόνο. Λόγω της αποτελεσματικότητας και του προφίλ ασφάλειας του Rezūm, η Αμερικάνικη και Ευρωπαϊκή Ουρολογική Εταιρεία ήδη το έχουν εντάξει στις κατευθυντήριες οδηγίες που εκδίδουν για τη βέλτιστη αντιμετώπιση της καλοήθους υπερτροφίας του προστάτη.

Ασφάλεια

Το Rezūm είναι μια μέθοδος που πραγματοποιείται με μέθη (όπως μια γαστροσκόπηση ή κολονοσκόπηση) ή ακόμη και με τοπική αναισθησία. Σε σχέση με τις παραδοσιακές χειρουργικές μεθόδους όπως το TURis, διαρκεί ελάχιστα λεπτά. Τέλος, δεν απαιτεί νοσηλεία στο νοσοκομείο. Ο άντρας που υποβάλλεται σε θεραπεία με Rezūm, άμεσα μπορεί να επιστρέψει στην καθημερινή του δραστηριότητα, ελάχιστα μετά την επέμβαση.

Επιπλοκές

Ένα από τα πιο σημαντικά πλεονεκτήματα του Rezūm σε σχέση με τις άλλες εναλλακτικές μεθόδους αντιμετώπισης της υπετροφίας του προστάτη, είναι οι μηδενικές επιπλοκές. Η φαρμακευτική αγωγή για τον προστάτη προκαλεί υπόταση και απουσία εκσπερμάτισης ή και απώλεια της ερωτικής επιθυμίας λόγω μείωσης της τεστοστερόνης. Αντίστοιχα, οι χειρουργικές επεμβάσεις, είναι γνωστό ότι επηρεάζουν τη σεξουαλική λειτουργία (μόνιμη απουσία εκσπερμάτισης, στυτική δυσλειτουργία), μπορεί να προκαλέσουν ακράτεια και στενώματα ουρήθρας και αυχένα κύστης, μπορεί να απαιτήσουν μετάγγιση σε αιμορραγίες ή ενδοφλέβια αντιβιοτικά σε περίπτωση πρόκλησης ουρολοίμωξης σε ποσοστά που κατά περίπτωση μπορεί να φτάσουν και το 10%. Το Rezūm σαφέστατα υπερέχει σε κάθε κατηγορία.

Παρακολουθήστε στα παρακάτω βίντεο τον τρόπο λειτουργίας του Rezūm και μάθετε περισσότερες πληροφορίες για την καλοήθη υπερπλασία του προστάτη και τις μεθόδους αντιμετώπισης των συμπτωμάτων της.

To Rezūm είναι ο πλέον ασφαλής και αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης των συμπτωμάτων της καλοήθους υπερτροφίας του προστάτη. Εύκολο και γρήγορο σαν να παίρνουμε ένα φάρμακο, αποτελεσματικό και ανταγωνιστικό σαν ένα χειρουργείο. Χωρίς όμως τις παρενέργειες του φαρμάκου, χωρίς τις επιπλοκές του χειρουργείου. Γνωρίστε το Rezūm.

Τι πρέπει να γνωρίζω για τη διαδικασία

N

Ο γιατρός σας θα μελετήσει το ιστορικό σας και θα πραγματοποιήσει ένα υπερηχογράφημα και μια κυστεοσκόπηση για να ολοκληρωθεί η προεγχειρητική εκτίμηση. Επίσης θα αξιολογήσει τυχόν φάρμακα που λαμβάνετε και συνοδά προβλήματα υγείας σε περίπτωση που χρειάζεται να γίνουν κάποιες τροποποιήσεις.

N

Το χειρουργείο διαρκεί ελάχιστα. Η εισαγωγή πραγματοποιείται την ίδια ημέρα και πολύ γρήγορα μετά την επέμβαση ο ασθενής μπορεί να πάρει εξιτήριο. Λόγω της απλής μέθης, δεν περιμένουμε καμία παρενέργεια από την αναισθησία.

N

Κατά την έξοδο, ο ασθενής μπορεί να φέρει καθετήρα για λίγες ημέρες (ανάλογα με το μέγεθος του προστάτη). Θα ακολουθήσει μια αγωγή με ένα απλό αντιβιοτικό.

N

Μετά την αφαίρεση, δεν υπάρχει πλέον καμία οδηγία. Σιγά σιγά θα παρατηρήσετε ότι η ούρηση γίνεται περισσότερο ελεύθερη και τα συμπτώματα εξαφανίζονται. Οποιαδήποτε αγωγή για τον προστάτη διακόπτεται και πλέον απολαμβάνετε μια νέα ποιότητα ζωής.

To Rezūm αποτελεί την ασφαλέστερη λύση στις μέρες μας με τα προβλήματα που δημιουργεί ο Covid-19. Ελάχιστα επεμβατικό, χωρίς αναισθησία, χωρίς παραμονή στο νοσοκομείο. Άριστη ασφάλεια και αποτελεσματικότητα χωρίς συμβιβασμούς. Γνωρίστε το Rezūm.

Φόρμα επικοινωνίας

210 7214010

6970097117

Γιώργος Κουσουρνάς

6983523156

Νίκος Σπανός

Ώρες λειτουργίας

Τρίτη 12.00 - 21.00

Πέμπτη 12.00 - 21.00

info@femalemed.gr

kousournas@femalemed.gr

Γιώργος Κουσουρνάς

spanos@femalemed.gr

Νίκος Σπανός

Ακολουθήστε μας στα social media

Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας 64, 115 28, Αθήνα

Σπανός-Κουσουρνάς