Ανδρολογία

η Ανδρολογία είναι η υποειδικότητα της ουρολογίας που ασχολείται με τις παθήσεις του άντρα. Σε αυτές περιλαμβάνονται οι παθήσεις των γεννητικών οργάνων αλλά και των οργάνων του αντρικού ουροποιητικού συστήματος.

  • Παθήσεις πέους (Peyronie, στυτική δυσλειτουργία, πρόωρη εκσπερμάτιση, μέγεθος πέους)
  • Παθήσεις όρχεων (Κιρσοκήλη, υπογονιμότητα, καρκίνος όρχεων)
  • Παθήσεις προστατη (προστατίτιδα, καλοήθης υπερπλασία, καρκίνος προστάτη)

Υπηρεσίες Ανδρολογίας

Στυτική δυσλειτουργία

Η στυτική δυσλειτουργία είναι η περιοδική ή συνεχής αδυναμία επίτευξης στύσης ικανής για διείσδυση και ολοκλήρωση της σεξουαλικής πράξης. Αποτελεί μια σεξουαλική δυσλειτουργία, μαζί με τις διαταραχές επιθυμίας, οργασμού και ικανοποίησης και τα προβλήματα εκσπερμάτισης.

 Συχνά η αντιμετώπιση της στυτικής δυλσιετουργίας γινόταν με τρόπο που καταπολεμούσε, όχι πάντα με επιτυχία, το σύμπτωμα. Η ευρεία διάδοση των χαπιών, η αλόγιστη και μη ορθολογική και τεκμηριωμένη χρήση τους, οδήγησε σε μια απαξίωση του προβλήματος και σε μια υπερεκτίμηση των δυνατοτήτων του φαρμάκου. Τα πράγματα όμως είναι, και πρέπει να είναι πολύ διαφορετικά.

Σήμερα διαθέτουμε την ικανότητα να διαγνώσουμε τα αίτια της στυτικής δυσλειτουργίας και να αντιμετωπίσουμε τις αιτίες που την προκαλούν. Παράλληλα, μας δίνεται η δυνατότητα της πρόληψης, μια και η επάρκεια του στυτικού μηχανισμού είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη συνολική μας υγεία.

Η στυτική δυσλειτουργία δεν είναι ένα πρόβλημα σπάνιο, αποτελεί όμως ακόμη και σήμερα ένα πρόβλημα για το οποίο οι άντρες δυσκολεύονται να μιλήσουν στο γιατρό τους.  Η έγκαιρη διάγνωση είναι σε θέση να δώσει τη λύση. Όπως πάντα, το πρώτο βήμα είναι και το πιο δύσκολο, είναι όμως και το πιο σημαντικό για τη λύση του προβλήματος.

Διαταραχές εκσπερμάτισης

Οι διαταραχές εκσπερμάτισης εντάσσονται στις σεξουαλικές δυσλειτουργίες. Τα βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνδρες στην κατηγορία αυτή, είναι η γρήγορη και πρόωρη εκσπερμάτιση και η καθυστερημένη εκσπερμάτιση ή ακόμα και η αδυναμία επίτευξής της. Παράλληλα υπάρχουν και προβλήματα όπως η παλίνδρομη εκσπερμάτιση, που συνήθως προκαλλούνται από φάρμακα ή προηγούμενα χειρουργεία.

Καμία περίπτωση δεν είναι ίδια. Απαιτείται ενδελεχής, εξειδικευμένος έλεγχος, ώστε να αναδειχθεί η αιτία και το ακριβές είδος του προβλήματος. Μετά από αυτό το πρώτο και ιδιαίτερα σημαντικό βήμα, θα καταστρωθεί μια στρατηγική αντιμετώπισης του προβλήματος, βασισμένη στις ανάγκες και τις προσδοκίες του κάθε άνδρα.

Προστάτης

Οι άνδρες δεν “παθαίνουμε” προστάτη, αλλά γεννιόμαστε με αυτόν. Ο προστάτης είναι ένας μικρός αδένας ο οποίος βρίσκεται μπροστά από την κύστη και περιβάλλει την ουρήθρα, το σωληνάκι απ΄όπου περνούν τα ούρα κατά την ούρηση. Ο προστάτης μεγαλώνει μαζί μας, γερνάει μαζί μας και μπορεί να πάθει όσα παθαίνει και ο υπόλοιπος οργανισμός.

Τα προβλήματα που συχνότερα μας απασχολούν είναι η καλοήθης υπερπλασία, όταν δηλαδή ο προστάτης εμποδίζει την έξοδο των ούρων, προκαλώντας αντίστοιχα συμπτώματα, οι φλεγμονές, μικροβιακές και μη, γνωστές και με τους όρους οξεία και χρόνια προστατίτιδα και ο καρκίνος του προστάτη.

Κάθε μία από αυτές τις καταστάσεις μπορεί να αντιμετωπιστεί ή και να προληθφεί. Ο γιατρός σας, μπορεί να σας κατευθύνει κατάλληλα.

Υπογονιμότητα

Η γονιμότητα είναι ένα παιχνίδι πιθανοτήτων. Από εκατομμύρια σπερματοζωάρια, ένα μόνο θα καταφέρει να γονιμοποιήσει ένα ωάριο. Για να φτάσουμε όμως εκεί θα πρέπει να πληρούνται συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Τι συμβαίνει στις περιπτώσεις όπου ένα ζευγάρι προσπαθεί χωρίς αποτέλεσμα; Πόσο και υπό ποιες συνθήκες πρέπει να προσπαθεί; Ποιος είναι ο έλεγχος που χρειάζεται για τον έλεγχο της γονιμότητας ενός άνδρα; Υπάρχουν λύσεις

Ο άντρας είναι το 50% της εξίσωσης της γομιμοποίησης, άρα και το 50% του αποτελέσματος, ακόμη και όταν αυτό είναι αρνητικό. Ο εξειδικευμένος έλεγχος είναι σε θέση να καταδείξει τυχόν προβλήματα στη γονιμότητα ενός άνδρα, να απαντήσει στα προηγούμενα και άλλα τόσα ερωτήματα, ακόμη και να δώσει τη λύσει σε περιπτώσει όπου ακόμη και η υποβοηθούμενη αναπαραγωγή φαντάζει δύσκολη.

Γεννητικά όργανα

Τα έξω γεννητικά όργανα απαρτίζονται από το πέος και τους όρχεις μέσα στο όσχεο (σακουλάκι). Κάθε ένα από αυτά έχει μια συγκεκριμένη λειτουργικότητα (χρησιμότητα) και μορφολογία (εμφάνιση).

Οι επεμβάσεις στα έξω γεννητικά όργανα πραγματοποιούνται όταν κάποιος άνδρας επιθυμεί την αλλαγή της μορφής τους, ή όταν επηρεάζεται η λειτουργικότητά τους. Αυτό εξυπηρετούν οι επεμβάσεις για το χαλινό τους πέους και την ακροποσθία (περιτομή, κοσμητική περιτομή), αλλά και η πλαστική οσχέου και οι επεμβάσεις αύξησης του μεγέθους του πέους.

Παράλληλα όμως, όπως όλα τα όργανα, τα γεννητικά όργανα υπόκεινται σε λοιμώξεις και φλεγμονές, αλλά και σε νεοπλασματικές παθήσεις (καρκίνοι).

Ενημερωθείτε για τις καταστάσεις αυτές και απευθυνθείται στον εξειδικευμένο ανδρολόγο για περισσότερες πληροφορίες.

Διαβάστε περισσότερα για…

Η Ανδρολογία είναι η επιστήμη της ανδρικής υγείας. Η πάροδος της ηλικίας δε συνεπάγεται απώλεια της στύσης και της ερωτικής επιθυμίας ή διαταραχές στην ούρηση και προβλήματα με τον προστάτη. Συζητήστε κάθε σκέψη σας με τον Ανδρολόγο σας. Μάθετε για την πρόληψη και την αντιμετώπιση στα προβλήματα που απασχολούν το σύγχρονο άνδρα.

What You Need to Know About Your Appointment

Aenean lacinia bibendum nulla sed consectetur. Maecenas faucibus mollis interdum. Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Vivamus sagittis lacus vel augue laoreet rutrum faucibus dolor auctor. Curabitur blandit tempus porttitor.

N

A list of your medicines

Aenean eu leo quam. Pellentesque ornare sem lacinia quam venenatis vestibulum

N

Family Medical History

Aenean eu leo quam. Pellentesque ornare sem lacinia quam venenatis vestibulum

N

Your Medical History

Aenean eu leo quam. Pellentesque ornare sem lacinia quam venenatis vestibulum

Φόρμα επικοινωνίας

210 7214010

6970097117

Γιώργος Κουσουρνάς

6983523156

Νίκος Σπανός

Ώρες λειτουργίας

Τρίτη 12.00 - 21.00

Πέμπτη 12.00 - 21.00

info@femalemed.gr

kousournas@femalemed.gr

Γιώργος Κουσουρνάς

spanos@femalemed.gr

Νίκος Σπανός

Ακολουθήστε μας στα social media

Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας 64, 115 28, Αθήνα

Σπανός-Κουσουρνάς

Φόρμα επικοινωνίας

210 7214010

6970097117

Γιώργος Κουσουρνάς

6983523156

Νίκος Σπανός

Ώρες λειτουργίας

Τρίτη 12.00 - 21.00

Πέμπτη 12.00 - 21.00

info@femalemed.gr

kousournas@femalemed.gr

Γιώργος Κουσουρνάς

spanos@femalemed.gr

Νίκος Σπανός

Ακολουθήστε μας στα social media

Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας 64, 115 28, Αθήνα

Σπανός-Κουσουρνάς