Ο φαλλός ανέκαθεν ήταν σύμβολο δύναμης, ισχύος και γονιμότητας. Εξάλλου είμαστε από τις λίγες χώρες που στην αρχαιότητα είχαν θεότητα με το πέος σε μόνιμη στύση (Πρίαπος). Λατρεύτηκε και δαιμονοποιήθηκε όσο κανένα άλλο μέρος του σώματος μας.

Από την αρχή της ανδρολογίας αναγνωρίστηκαν και περιγράφηκαν σύνδρομα τα οποία έχουν να κάνουν με το μέγεθος του πέους. Το σύνδρομο του αποδυτηρίου, το άγχος απόδοσης, το σχετιζόμενο με το μέγεθος του πέους είναι μερικά από αυτά. Δεν είναι σπάνιο άνδρες να ζητούν επεμβάσεις στα γεννητικά τους όργανα μόνο και μόνο συγκρίνοντας το πέος τους με αυτό, φίλων, γνωστών συναθλητών κλπ.

Η αλήθεια είναι ότι η εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας,- και άλλοι για εμάς- είναι εξαιρετικά σημαντική παράμετρος ειδικά για την σεξουαλικότητα. Δεν υπάρχει σχεδόν κανένα σημείο, τμήμα του σώματος μας το οποίο να μην έχει γίνει αντικείμενο ιατρικής επέμβασης και βελτίωσης. Ρινοπλαστική για την μύτη, βλεφαροπλαστική για τα μάτια, πλαστικές επεμβάσεις για το μαστό, τους γλουτούς, την κοιλιακή χώρα και ότι άλλο μπορεί κανείς να σκεφτεί.

Η φαλλοπλαστική έχει εισέλθει στο χώρο της αντρικής αισθητικής χειρουργικής, όπου η εικόνα θεωρείται από πολλούς άνδρες σημαντικό χαρακτηριστικό στο σεξουαλικό «αποτύπωμά» τους. Οι νέες τεχνικές στη φαλλοπλαστική έχουν συμβάλλει ιδιαίτερα στην απόφαση να προχωρήσει ο άνδρας σε μια τέτοια επέμβαση.

Τι είναι η φαλλοπλαστική;
Φαλλοπλαστική είναι το σύνολο των επεμβάσεων αυτών τα οποία αλλάζουν τη μορφή του πέους. Είναι επεμβάσεις που μπορούν να μεγαλώσουν το πέος, να αλλάξουν τη μορφή του οσχέου- εκεί που είναι οι όρχεις-, να ισιώσουν ο πέος, ή όλα αυτά ταυτόχρονα. Η επιθυμία για ένα μεγαλύτερο η ωραιότερο πέος είναι απόλυτα σεβαστή. Κάποιες φορές πέρα από το αισθητικό πρόβλημα δημιουργούνται σοβαρές διαπροσωπικές διαταραχές ή ακόμα και λειτουργικά προβλήματα.

Μεγέθυνση (Αύξηση) Πέους
Η πιο συνηθισμένη επέμβαση αυτού του είδους είναι η μεγέθυνση του πέους, τόσο όσο άφορα στο μήκος όσο και στην περίμετρο, το πάχος δηλαδή.

Επιμήκυνση Πέους
Στο χειρουργείο αυτό γίνεται διατομή – κόβεται- ο ηβοπεϊκός σύνδεσμος. Με τον τρόπο αυτό απελευθερώνεται το κομμάτι του πέους που βρίσκεται κάτω από την ηβική σύμφυση, τα οστά της λεκάνης. Έτσι το πέος μεγαλώνει κάποια εκατοστά τα οποία εξαρτώνται και από το μήκος πριν την επέμβαση.

Πάχυνση του Πέους
Η αύξηση της διαμέτρου έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς χρησιμοποιείται λίπος από τον ίδιο τον ασθενή, που μεταφέρεται στο πέος από άλλο σημείο του σώματός του, πχ. από τους μηρούς ή τους γλουτούς. Το στοίχημα εδώ είναι να μπορέσει το νέο μόσχευμα να σταθεροποιηθεί και να διατηρηθεί μακροχρόνια στο νέο του περιβάλλον, καθώς έχει παρατηρηθεί ότι πολλές φορές μεγάλο μέρος του απορροφάται από τον οργανισμό μετά από μερικούς μήνες.

Η μέθοδος Lipogems
Μια νέα μέθοδος που έχει αρχίσει να εφαρμόζεται με ενθαρρυντικά αποτελέσματα ονομάζεται Lipogems και βασίζεται στην επεξεργασία του λίπους προ της τοποθέτησης του στο πέος. Η επεξεργασία είναι ταχεία, γίνεται μέσα στο χειρουργείο και παράγει υψηλής ποιότητας λίπος, πλούσιο σε ενεργοποιημένα βλαστοκύτταρα. Μια πατενταρισμένη συσκευή απομακρύνει τα αχρείαστα συστατικά του λίπους (αίμα, ελαιώδη στοιχεία, φλεγμονώδεις ουσίες), ενώ διατηρεί τα λιποκύτταρα και τα βλαστικά κύτταρα που εμπεριέχονται.Το «καθαρό» λίπος κατόπιν μετεμφυτεύεται στο πέος και του δίνει μια ομοιογενή και αυξημένη σε όγκο εικόνα. Το νέο μόσχευμα σταθεροποιείται και προσαρμόζεται πολύ καλύτερα στο νέο του περιβάλλον, ενώ τα ενεργοποιημένα βλαστοκύτταρα αναλαμβάνουν να αναδομήσουν τους περιβάλλοντες ιστούς με αποτέλεσμα τη μακροχρόνια διατήρηση της πάχυνσης της περιοχής.

Μετα την Επέμβαση της Φαλλοπλαστικής
Ο ασθενής φεύγει από το νοσοκομείο την ίδια ημέρα, πρέπει να αποφεύγει τις ερωτικές επαφές για ένα μήνα ενώ μετά την τρίτη εβδομάδα θα ξεκινήσει σε ένα πρόγραμμα έλξεων για την μεγιστοποίηση των αποτελεσμάτων.

Συμπληρωματικές τεχνικές
Συμπληρωματικά διαφορετικές τεχνικές μπορούν να χρησιμοποιηθούν ανάλογα και με την φύση του προβλήματος. Διόρθωση του οσχέου, υπερηβική λιποαναρρόφηση, περιτομή είναι κάποιες από τις τεχνικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα με την μικρότερη νοσηρότητα και τις ελάχιστες ουλές.